2010年08月20日
ノンビールテイスティング
最近いろんな大手ビール会社がいわゆる
「ノンアルコールビール」を発売することに
しましたね。
正直は以前飲んだことあるが、
全然美味しくないっていうかマズイと思ってたけど、
最近ちょっと健康のために飲んでみることに
しました。
この間英会話の授業に生徒たちと一緒に
「ノンアルコールビールテイスティング」を
行いました。
4つの種類を試してみました:
1.サントリのオールフリー
2.キリンのフリー
3.キリンの休む日の0.00%
4.アサヒのW-ZERO
分からないように、缶のラベルを隠しました:


テイスティングの前に一番悪くないブランドはオールフリーだと
思っていました。 実際テイスティングをやってみましたら、
一番まずくないのは「B」だと思いまして、結果は:


当たり!
ちなみに、生徒達はあまりビールを飲まない人で、
一番良かったのは「A]、アサヒW-ZEROだった。
The other day I tried a little blind taste-test of
four popular brands of "non-alcoholic" beer with
some of my English conversation students.
The brands we tried were:
1. All Free (brewed by Suntory)
2. Free (brewed by Kirin)
3. Yasumu hi no 0.00% (brewed by Kirin)
4. W-ZERO (brewed by Asahi)
I had already tried all of these "fake" beers before
this taste-test and had thought that All Free was
"All Right" (not great, but could almost pass for real
beer), and the others were definitely NOT beer.
As it turned out, I was able to pick out All Free.
(Woo-hoo! Homer Simpson would be proud)
By the way, all three of my students, who are not
regular beer drinkers, chose W-ZERO.
2010年08月08日
久しぶりの料理
この間久ーしぶりの料理をしました。
ちょっと変わっている
「ゴーヤー夏野菜カレー」。
隠し味として、ちょっと古い赤ワインを入れた。
(基本的にもったいないと思うから家にある使いかけたものを
捨てないで全部使う。)
でも味見したら、変な味だった。
もしかしたらワインが腐りかけたからかな。
困ったな、せっかく作ったのに捨てるのが
もったいないと思いながら、
変んな味がなくなるまで煮ることにした。
20分ぐらいかかったけど、完成!
家内が美味しいと言ってくれた(本音?建て前?)。
ワインのことについて言わないことにしよっか・・・
The other day I did some cooking for the first time in ages.
"Goya (a kind of bitter cucumber) Summer Vegetable Curry"
As a secret ingredient, I decided to add a little leftover red wine
we had in the kitchen...
...oops, bad idea.
Turns out the wine may have gone a little bad. The idea of
having to throw out all this curry killed me, as I generally don't
like to waste food (hence the fool idea of adding the wine).
So I did the only thing I thought I could do...stew the pot silly;
maybe the wine will evaporate.
The idea seemed to work, as my wife complimented me on the
result.
I've decided not to say anything about the wine for now...